Vattuvuoren palvelukoti Varkaudessa tarjoaa ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Vattuvuoren palvelukoti lyhyesti:

Arki Vattuvuoren palvelukodilla

Vattuvuoren palvelukoti on kodinomainen palvelukoti Varkauden kaupungin keskustassa. Palvelukodin asiakkaat saavat ympärivuorokautista tukea ja apua itsestä ja terveydentilasta huolehtimiseen, ruokailuun sekä kodinhoitoon. Arkisin lounas toimitetaan Savoset monipalvelukeskuksesta. Aamiaisen, päivällisen, iltapalan ja viikonlopun ruuat ohjaajat valmistavat palvelukodilla. Palvelukodissa asuu 15 asiakasta, joista 10 asuu ryhmäkodissa. Henkilökuntaa palvelukodilla on 7 ohjaajaa, vastaava ohjaaja sekä palvelukodin johtaja. Työntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia. Henkilöstön osaamista vahvistetaan erilaisilla täydennyskoulutuksilla.

Asiakkaiden kommunikointia tuetaan yksilöllisen tarpeen mukaan. Asumispalvelussa toteutetaan yksilöllisen tuen laatukriteereitä (KVANK) ja Vaalijalan kuntayhtymän arvoja sekä toimintaperiaatteita. Asumispalvelut suunnitellaan yhdessä asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa. Palvelun aikana toimitaan tiiviissä yhteistyössä asiakkaan läheisten ja muun palveluverkoston kanssa.

Palvelukodin ulkopuolisen päiväaikaisen toiminnan järjestämisestä sovitaan kotikunnassa yksilöllisen suunnitelman mukaisesti. Palvelukodilla järjestetään asumisen päivätoimintaa, jos asiakas ei osallistu kodin ulkopuolisiin palveluihin. Tavoitteena on asiakkaan kuntoutuminen, toimintakyvyn kehittyminen ja ylläpito sekä asiakkaan tyytyväisyys toiminnan sisältöön. Palvelukodissa pidetään säännölliset asukaspalaverit, joissa asiakkaat voivat vaikuttaa palvelukodin arjen toimintaan.

> Katso suurempi kartta

Vattuvuoren palvelukoti
Vattuvuorenkatu 36 B
78200 Varkaus

Puh. 050 389 9444
Ohjaajat, puh. 040 481 6011
tai 040 481 6012

Yhteyshenkilöt

Sanna Oksanen-Vihervuori
Palvelukodin johtaja
Puh. 050 389 9444
sanna.oksanen-vihervuori@vaalijala.fi

Merja Rahikainen
Vastaava ohjaaja
Puh. 040 481 6009
merja.rahikainen@vaalijala.fi