Kuva:Talkkarit

Talkkarit

Talkkareissa on tekemisen meininki!

Talkkarit-yksikössä voit osallistua päiväaikaiseen toimintaan, jossa pääset kokemaan ryhmätyön vahvuuden ja mukavan yhteishengen. Talkkarit-yksikön tilat sijaitsevat Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksessa Pieksämäellä.

Talkkareissa voit työskennellä yksin tai ryhmässä. Jos sinun on vaikea ymmärtää yleiskieltä, ohjaajat käyttävät selkokieltä. He voivat käyttää tukiviittomia, kuvia tai apuvälineitä kommunikaation tukena.

Talkkareissa ohjaajat kannustavat sinua kokeilemaan uusia asioita. Voit löytää juuri sinulle sopivan tavan toteuttaa taitojasi. Sinä voit olla mukana suunnittelemassa töitäsi ja tavoitteitasi. Voit kehittää ja arvioida niitä ohjaajien kanssa. On tärkeää, että teet yhteistyötä ohjaajien kanssa.

Talkkareissa sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisten tavaroiden, pyykin sekä kierrätys- ja varastotavaroiden kuljetukseen Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksen alueella yksin, ryhmässä tai ohjaajan kanssa. Ryhmässä voit hoitaa muuttoja ja tapahtumapaikkojen kalusteiden järjestämistä Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksen alueella. Voit myös osallistua vanhojen kalusteiden purkamiseen ja purkujätteiden kierrättämiseen.

Voit saada vastuutehtäviä, jotka voit hoitaa itsenäisesti. Joka aamuisessa yhteisessä hetkessä tehtävät suunnitellaan ja jaetaan yhdessä, jolloin jokaiselle löytyy sopivia tehtäviä. Tehtävien ohella vaihdamme kuulumisia, kerromme kokemuksia ja vietämme monia mukavia yhteisiä hetkiä. Voit myös osallistua Toiminnallisen kuntoutuksen viikoittaiseen sählyryhmään.

Kuvia

Talkkarit

Kysy lisää Talkkareiden toiminnoista:


Puh. 015 783 1288