Linnan Cafén kurssit ja toiminnot

Hyvinvointi

Hyvinvointikurssilla käydään läpi keskustellen ja yhdessä tehden asioita, jotka vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin. Aiheina muun muassa ravitsemus, hygienia, elämänhallinta jne. Kurssilla saamme myös mindfulnessa-ohjausta, johon kuuluu itsensä hyväksymisen pohdintaa ja käytännön harjoituksia.

Takaisin kurssitarjottimeen >

Kausikäsityöt

Kurssilla valmistamme koriste- ja käyttöesineitä kauden teemojen mukaan. Pääpaino tuotteiden valmistamisessa on kierrätyksessä sekä uusiokäytössä. Perehdymme yhdessä vaihteleviin ja monipuolisiin valmistusmenetelmiin. Käytössämme on tarvittaessa myös puutyö-, metalli- ja maalaustilat.

Takaisin kurssitarjottimeen >

Kinolinna.Dok

Kurssilla tutustutaan asiaohjelmien maailmaan. Katsomme yhdessä valituista aiheista kertovia dokumentteja sekä keskustelemme aiheesta. Tutustumme dokumenttien valmistukseen sekä teemme yhdessä dukumentin ryhmän valitsemasta aiheesta. Kurssilla yhteistyössä myös mediapaja, jonka kanssa opettelemme medialukutaitoa sekä lähdekritiikkiä. Kurssilla mahdollista järjestää kahden eri dokumentin katselu kerralla, joten aiheita voidaan valita jokaiseen makuun.

Takaisin kurssitarjottimeen >

Liikunta

Liikuntakurssilla käytössämme on liikuntasali, jossa harrastamme yhdessä valittuja liikuntamuotoja, kuten salibandy, sulkapallo, lentopallo, yms. Saliin on esteetön pääsy. Kurssipäivään kuuluu myös joka toinen viikko lenkkeily, venyttely ja rentoutus sekä joka toinen viikko vesilentopalloa Pieksämäen uimahallilla. Mahdollisuus myös koira-avusteiseen liikuntaan ja ryhmätoimintaan sovittaessa.

Takaisin kurssitarjottimeen >

Makuja maailmalta/Välipalat ja leivonta

Tutustumme uusiin makuihin ja tuoksuihin ympäri maailman. Aamupäivällä valmistamme päivän lounaan, jonka suunnittelemme yhdessä kausituotteet huomioiden. Iltapäivällä leivomme ja valmistamme välipaloja Linnan Cafén kurssien tarjottaviksi. Tavoitteena on tutustua uusiin resepteihin ja terveellisen, maistuvan kokonaisuuden valmistamiseen.

Takaisin kurssitarjottimeen >

Luonto ja eläimet

Opetellaan yhdessä perustaitoja luonnossa liikkumiseen ja valmistaudutaan tulevaan kevääseen. Kurssilla pidämme erilaisia teemapäiviä kuten eräensiapu, retkeilyvarusteiden käyttö ja koira-avusteinen luontoliikuntapäivä. Valmistamme kaikkien halukkaiden kanssa käsityönä erilaisia kalastusvälineitä, kuten uistimia, vaappuja ja perhoja kesän kalastus-kautta varten. Tutustumme eläinavusteiseen toimintaan sekä sään salliessa liikumme luonnossa mm. koirien kanssa. Tutustumme myös metsästyksen perusteisiin.

Takaisin kurssitarjottimeen >

Pelien maailma

Pelien Maailma –kurssilla tutustumme pelaamisen eri muotoihin ja harjoittelemme sosiaalista pelaamista. Eri toimintapisteistä löydät muun muassa lautapelejä, virtuaalitodellisuutta, liikuntapelejä, konsoleita, pulmapelejä, mobiilipelejä sekä eri teemapäiviä. Keskustelemme myös peliongelmista, pelaamisen positiivisista vaikutuksista sekä oikeaoppisesta pelaamisesta osana päivittäistä elämää.

Takaisin kurssitarjottimeen >

Kulttuuri ja musiikki

Kulttuuri ja musiikki –kurssilla tutustumme laajasti erilaisiin kulttuureihin ympäri maailman. Käymme yhdessä läpi erilaisia tapa- ja ruokakulttuureja, kuulemme tarinoita maailmanmatkoilta sekä uppoudumme musiikin maailmaan. Kurssilla on myös mahdollista järjestää tanssinopetusta, mikäli halukkaita tanssinopiskelijoita löytyy.

Takaisin kurssitarjottimeen >

Koira-avusteinen toiminta

Linnan Cafén kursseilla on käytettävissä vuoden alusta alkaen karvainen työharjoittelija Perry, joka on 6,5–vuotias Sininen Picardienspanieli. Perry opiskelee kasvatus- ja kuntoutuskoiraksi. Koira-avusteinen toiminta voidaan liittää osaksi lähes jokaista kurssitoimintaa, ottaen huomioon asiakkaiden yksilölliset toiveet. Perryltä voi myös varata yksilöaikoja.

Takaisin kurssitarjottimeen >

Linnan Blogi

Kurssitoiminnan ohella toteutamme ja julkaisemme Linnan Blogia (linnanblogi.blogi.net). Blogin sisältö suunnitellaan yhdessä ryhmien kanssa.

Takaisin kurssitarjottimeen >

Iltakahvila

Joka kuun 1. torstai kello 16.00 - 18.30 iltakahvila vaihtuvin teemoin. Yhdessäoloa, toimintaa ja herkkuja viihtyisässä kahvilaympäristössä.
Huom! Iltakahvilat alkavat poikkeuksellisesti vasta helmikuussa.

Takaisin kurssitarjottimeen >

Linnan Café

Ohjaajat:

Elina Kauppinen
Puh. 050 389 9447

Satu Korhonen
Puh. 040 481 6060