Aistitupa

Tervetuloa kokemaan Aistituvan elämyksellinen ympäristö ja aito läsnäolo! 

Aistitupa sijaitsee Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksessa Pieksämäellä. Aistitupa on kaunis, esteetön ja eri aistien kautta koettava eli multisensorinen tila. Aistituvan tiloissa on helppo ja turvallinen liikkua. Tiloissa on rauhallinen tunnelma, jossa sinulla on mahdollisuus rauhoittua arjen kiireistä ja kuormittavista tekijöistä kuten melusta ja kirkkaista valoista. 

Aistituvan päiväaikaisessa toiminnassa voit toimia yksin tai ryhmässä. Jos sinun on vaikea ymmärtää yleiskieltä, ohjaajat käyttävät selkokieltä. He voivat käyttää tukiviittomia, kuvia tai apuvälineitä kommunikaation tukena.  

Aistituvalla voit saada positiivisia kokemuksia ja elämyksiä eri aisteille ympäristöstä, mielikuvatarinatuokioista ja Aistipuutarhasta. Keittiössä voit leipoa ja tuoksutella. Voit tehdä pöydän ääressä esimerkiksi lajittelutehtäviä, palapelejä ja kädentaitoja. Omaa luovuuttasi voit käyttää askartelussa, maalatessasi ja musiikkiryhmässä.  

Aistituvan yksilö- tai pienryhmärentoutustoiminnassa voit rauhoittua ja pysähtyä arjen toiminnasta ja löytää itsellesi sopivan tavan rentoutua esimerkiksi kokonaisvaltaisen rentoutuksen, vahvistavan kosketushoitojen kautta. Meillä on käytössä erilaisia rentoutusvälineitä kuten keinuja, hierontapatjoja ja ilmajoogakankaita. Sinulla on mahdollisuus osallistua erilaisiin teemapäiviin. 

Ohjaajat kannustavat sinua kokeilemaan uusia asioita. Voit löytää juuri sinulle sopivan tavan toteuttaa vahvuuksiasi. Sinä voit olla mukana suunnittelemassa tavoitteitasi ja valitsemassa toimintoja. Voit kehittää ja arvioida niitä ohjaajien kanssa. On tärkeää, että teet yhteistyötä ohjaajien kanssa. 

Rentoutus

Aistipuutarha

Aistimonivammaistyö päivätoiminnassa

Moniaistinen ympäristö ja aistit

Kysy lisää Aistituvan toiminnoista:

Puh. 015 783 1264