Sukkula

Yli 18-vuotiaiden nuorten psykiatrinen ja psykososiaalinen jatkokuntoutus

Sukkula on Pieksämäen keskustassa sijaitsevassa omakotitalossa toimiva ympärivuorokautista laitoskuntoutusta tarjoava 5-paikkainen yksikkö.

Sukkulassa nuorilla on mahdollisuus harjoitella itsenäisen elämän taitoja turvallisesti hoitohenkilökunnan jatkuvan tuen ja ohjauksen avulla. Sukkulassa nuoria tuetaan asteittaisesti itsenäisempään asioiden hoitoon ja vastuunottoon omissa asioissaan. Nuoret suorittavat kuntoutuksen aikana jatko-opintoja Pieksämäen ammatillisissa oppilaitoksissa tai käyvät yksilöllisesti suunnitellussa työtoiminnassa Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksella.

Sukkulan kuntoutusta ohjaa yhteisöhoidollinen näkökulma, joka näkyy arjen suunnittelussa ja toteutuksessa. Yksikön pelisäännöistä ja yhteisistä toiminnoista sovitaan viikoittaisissa yhteisökokouksissa ja nuoret huolehtivat hoitohenkilökunnan tuella muun muassa ruokalistojen suunnittelusta, ruokaostoksista, ruoanlaitosta ja siivouksesta jokainen vuorollaan.

Jokaiselle nuorelle laaditaan yksilöllinen kuntoutussuunnitelma ja kuntoutuksen tavoitteet, jotka ohjaavat kuntoutuksen etenemistä. Sukkulan hoitohenkilökunnan tukena ovat Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksen kuntoutuksen asiantuntijat, jotka jalkautuvat yksikköön säännöllisesti.