Rippikoulu

Rippikoulu konfirmaatiojuhlineen on usein suuri kokemus nuorelle ja koko perheelle. Jokaisen nuoren kohdalla rippikoulun käymisen muotoa kannattaa miettiä yksilöllisesti. Jokainen osaa ja jokainen voi käydä rippikoulun! Rippikoulu onkin elämänkoulu ja askel kohti aikuisuutta. Niinpä rippikouluun kannattaa todella osallistua!

Mitä vaihtoehtoja?

Seurakunta tarjoaa monia vaihtoehtoja rippikoulun käymiseen. Nuori voi osallistua kotiseurakunnan omaan leiririppikouluun. Rippikoulun voi käydä myös yksityisesti ja päivärippikouluna omalla paikkakunnalla. Osa nuorista käy päivärippikoulua Vaalijalassa. Yksi vaihtoehto on seurakuntien yhteistyönä järjestämä erityisrippikoululeiri.

Erityisrippikoulu?

Erityisrippikoululeiri suunnitellaan jokaisen leirille osallistuvan nuoren yksilölliset tarpeet huomioon ottaen. Ryhmäkoko on seurakuntien omia leirejä pienempi. Kirkon työntekijöiden lisäksi leirillä on mukana leiriavustajia nuorten tukena koko rippikoulun ajan. Erityisrippikoulussa opiskellaan uskon asioita aistien, tunteiden ja tekemisen kautta.

Kuka voi osallistua rippikouluun?

Rippikouluun voi tulla nuori, joka täyttää rippikoulun järjestämisvuoden aikana tai on jo aiemmin täyttänyt 15 vuotta. Rippikoulu on vapaaehtoinen, ja sen voi käydä myöhemminkin. Myös nuori, jonka vanhemmat eivät ole kirkon jäseniä, voi osallistua rippikouluopetukseen.

Mistä lisää tietoa rippikoulusta?

Lisää tietoa rippikoulusta voit saada Vaalijalan papeilta, seurakuntasi nuorisotyönohjaajalta ja diakoneilta.

Ota rohkeasti yhteyttä!                                          

› Katso suurempi kartta

Olemme sinua varten

Hengellinen työ

Yhteyshenkilöt

Sanna Huovinen
Sanna Huovinen
Kehitysvammapappi
Puh. 050 389 9215
sanna.huovinen2@vaalijala.fi

Risto Tabell
Risto Tabell
Kehitysvammapappi
Puh. 050 558 0204
risto.j.tabell@evl.fi tai risto.tabell@vaalijala.fi