Raporttikahvit-podcast

Raporttikahvit podcast tuo sinulle monipuolisen kattauksen ihmisiä ja ilmiöitä Vaalijalan kuntayhtymästä. Vaalijalassa työskentelee noin 1400 työntekijää kymmenissä eri toimenkuvissa, erityistä tukea tarvitsevien ihmisten kuntoutumisen ja hyvän elämän edistämiseksi.

Hyppää juontajamme Seppo Kakkosen mukana tutustumaan Vaalijalassa työskenteleviin ammattilaisiin ja asiantuntijoihin.

Voit kuunnella jaksot täältä, tai seurata meitä Spotifyssä!

KAUSI 1, BONUSJAKSO 2, Ilkka Fritius

Vuoden viimeisessä Raporttikahvit-podcastin jaksossa vieraana kuntayhtymän johtaja Ilkka Fritius! Tässä mielenkiintoisessa jaksossa Ilkka vastailee Vaalijalan somen seuraajien kysymyksiin. Mitä kuntayhtymän johtajan työpäivään kuuluu ja tuntuuko vastuu painavalta? Muun muassa näihin kysymyksiin Ilkka vastaa. Lisäksi kuulemme Ilkan leffa- ja musavinkit joulun väliviikolle.

KAUSI 1, BONUSJAKSO

Tässä Raporttikahvien bonusjaksossa Raporttikahvit-työryhmä jälkipui ensimmäisen kauden antia ja kurkataan hieman jo seuraavaan kauteen joka starttaa tammikuussa -22. Yllätysvieraana meillä myös Ilkka Fritius joka lupautui vieraaksi Raporttikahveille tämän vuoden toiseen bonusjaksoon joka julkaistaan vielä joulukuun aikana!

KAUSI 1, jakso 9/9
Millaista uuden palvelukodin perustaminen on, entä millaista on ohjaajan työ asumispalveluissa? Näihin saamme vastauksia kun yhteisöohjaaja Seppo Kakkosen vieraana on Vaalijalalan avopalveluiden asumispalveluista palvelukodin johtaja Anne kontro ja sovellusasiantuntija Saara Pasanen.

KAUSI 1, jakso 8/9
Kuntoutusyksikön esihenkilöt Piia Suihkonen ja Virpi roponen kertovat esihenkilötyöstä kuntoutusyksikössä. Työ on haastavaa mutta antoisaa ja tarjoaa mahdollisuuden kehittymiseen. Monesta asiasta on oltava vastuussa mutta Piia Suihkosen mukaan on myös arvokasta, että osaa sanoa ettei tiedä kaikkea.

KAUSI 1, jakso 7/9 Mitä tietä pitkin kouluttajat Mimmi Nenonen ja Laura Haaranen ovat päätyneet Vaalijalaan Avekki-kouluttajiksi? Avekki on toimintatapamalli väkivaltatilanteiden ehkäisyyn ja hallintaan. Vaalijala on tällä saralla johtava organisaatio, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Kuuntele tämänkertaisesta jaksosta!

KAUSI 1, jakso 6/9 Vaalijalassa on käytössä Hurraa nyt luodaan työurraa!-hankkeen puitteissa mentoroinnin malli. Mentorointi-mallissa pidempään työssä olevat työntekijät ottavat siipiensä suojaan uusia työntekijöitä. Millaista mentorointi on käytännössä? Tästä vieraat, Vaalijalan suht tuoreet työntekijät Miia Kokkonen ja Katariina Sipponen keskustelevat podcast-isäntä Seppo Kakkosen kanssa.

KAUSI 1, jakso 5/9. Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksessa toimii mentorointi-ohjelma, jossa uudet työntekijät saavat tukea yksikössä työskenteleviltä mentoreilta. Piia Teittinen oppilaskoti Ankkurista ja Jemina Hovi kuntoutusyksikkö Erannosta ovat olleet luomassa mentoroinnin mallia Vaalijalaan. Mitä kautta Piia ja Jemina ovat päätyneet töihin Vaalijalaan, millaista työskentely Vaalijalassa on ja mitä mentorointi käytännössä tarkoittaa? Näihin kysymyksiin saat vastauksen tämän viikkoisessa Raporttikahvit-podcastin jaksossa. Tervetuloa kuuntelemaan!

KAUSI 1, jakso 4/9 Vammaisalaa kiusaa työvoimapula, ala tarvitsee kipeästi uusia työntekijöitä. Vammaisalan vetovoima ja koulutuksen kehittäminen -hanke pyrkii vastaamaan omalta osaltaan tähän tarpeeseen. Tuomaan vammaisalaa näkyväksi muun muassa nuorille ja muille sote-alasta kiinnostuneille. Hankkeen kuulumisista, vammaisalasta, sekä omista poluistaan vammaistyön pariin ovat kertomassa hankkeen työntekijät Johanna Lipsanen Vaalijalasta ja Katja Kirjalainen Savakselta. #vetoavammaisalalle https://www.vetoavammaisalalle.fi/

KAUSI 1, jakso 3/9 Tällä kertaa omaa työtään meille avaa henkilöstöpäällikkömme Päivi Salovaara. Millaisia reittejä pitkin Päivi on päätynyt töihin Vaalijalaan? Uteliaille kerrottakoon, että tarinaan liittyy vene ja Saimaa. Päivi on Vaalijalan ensimmäinen henkilöstöpäällikkö, ja saanut vapauden luoda työnkuvan tyhjästä. Päivi tuo esiin arvoja ja periaatteita oman työskentelynsä sekä Vaalijalan henkilöstöhallinnon taustalla. Päivin tämän hetken lempparibiisi on Stigin Itseni herra.

KAUSI1, jakso 2/9 Katja Laukkanen on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt toimia monissa erilaisissa työtehtävissä Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksella. Aktiivisen ja positiivisen asenteen omaava Katja toimii tällä hetkellä kuntoutusyksikön esihenkilönä. Suosikkibiisin sijaan Katja suosittelee kaikille välillä kuuntelemaan hiljaisuutta, kaiken hälinän vastapainoksi.

KAUSI 1, jakso 1/9 Tervetuloa Vaalijalan ensimmäisen Raporttikahvit-podcastin pariin! Tässä ensimmäisessä jaksossa pääsemme tutustumaan Vaalijalan työkykykoordinaattori Hanna Ylöseen. Hanna kertoo, mille Vaalijala näyttää työpaikkana ja työnantajana työkykykoordinaattorin silmissä.