Maininki

Kuntoutusyksikkö Maininki aloitti 1.6.2020 toiminnan itsenäisenä kuntoutusyksikkönä. Maininki on 7–paikkainen erityistä tukea tarvitsevien naisten psykososiaalisen ja psykiatrisen kuntoutuksen yksikkö.

Maininki toteuttaa kokonaisvaltaista kuntoutusta kodinomaisessa ympäristössä. Kuntoutuksen tavoitteena on tukea kuntoutujan toimintakykyä, psyykkistä hyvinvointia ja elämänhallintaa siten, että hän voi siirtyä asumaan avopalveluihin hänelle sopivan tuen turvin mahdollisimman itsenäisesti.

Kuntoutuksessa huomioidaan kuntoutujan itsemääräämisoikeus ja osallisuus. Kuntoutujalla on mahdollisuus osallistua valitsemaansa ohjattuun työ- ja päivätoimintaan sekä vapaa-ajan toimintaan. Kuntoutusyksikössä toteutetaan yhteisöllistä kuntoutusta, kuntoutujat ovat mukana suunnittelemassa yksikön arkea. Asiakkaan kuntoutukselle laaditaan yksilölliset tavoitteet yhteistyössä kuntoutujan, hänen verkostonsa ja Vaalijaan moniammatillisen työryhmän kanssa. Kuntoutuksen tavoitteita arvioidaan säännöllisesti sekä yksikössä on käytössä RAI-arviointi.

Mainingin arvot ovat:

  • Yksilöllisyyden ja itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen
  • Avoimuus, luotettavuus ja tavoitteellisuus
  • Joustava, ammatillinen ja hyvinvoiva yhteisö

Läheiset ovat tervetulleita tapaamaan asiakkaita ja voivat vuokrata lähellä sijaitsevasta rivitalosta vierashuoneen käyttöönsä vieraillessaan asiakkaiden luona. Vierashuoneen vuokraukseen liittyvät tiedustelut henkilökunnan kautta.

> Katso suurempi kartta

Maininki
Nenonpellontie 40 (postios.)
Puistotie 25 (käyntios.)
76940 Nenonpelto

Puh. 050 389 9321

Yhteyshenkilöt

Kirsti Kostamovaara
Kuntoutuskoordinaattori
Puh. 044 389 9624
kirsti.kostamovaara@vaalijala.fi

Pirkko-Liisa Pylvänäinen
Kuntoutusyksikön johtaja
Puh. 044 389 9726
pirkko-liisa.pylvanainen@vaalijala.fi

Susanna Vauhkonen
Hoitaja
Puh. 044 389 9812
susanna.vauhkonen@vaalijala.fi