Kuutinharjun palveluasunnot uudistetaan kokonaisuudessaan Rautalammilla. Marraskuussa aloitetaan rakentamaan kolmea rakennusta, joissa on erilaisia asuntoja yhteensä 18 kappaletta. Pääurakoitsija on Pieksämäen Ysiysi-Rakennus Oy ja rahoituksen järjestäjä Valtion asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA. Rakennushankkeen kustannukset ovat 2,7 M€:a (alv 0).

Päärakennuksessa ovat yhteistilat ja neljä asuntoa. Kahdessa muussa rakennuksessa 7+7 asuntoa ja pienemmät yhteistilat. Asuntojen koko on 25 m2 ja 30 m2. Uudisrakennukset sijoittuvat siten, että vanhoja asuinrakennuksia voidaan käyttää kunnes uudet asunnot valmistuvat syksyllä 2019. Sen jälkeen kaikki vanhat rakennukset puretaan Rautalammin kunnan toimesta. Kuutinharjussa voidaan tulevaisuudessa järjestää myös vaativaa kuntouttavaa asumista esimerkiksi autismin kirjon henkilöille.

Kuutinharjun palveluasuntojen kummallekin puolelle Rautalammin kunta kaavoittaa uusia tontteja. Tällä tavalla Kuutinharju kasvaa kiinni Rautalammin keskustaajamaan.

Kuutinharjun esityskuvat (pdf)

Kuutinharju

Kuutinharjun palveluasunnot tarjoaa ympärivuorokautista autettua ja ohjattua asumista kehitysvammaisille henkilöille. Kuutinharju sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Äijäveden rannalla, lähellä Rautalammin kunnan keskustaa.

Kuutinharju lyhyesti

  • Asumisen ja arjen tukena luonto- ja eläinavusteinen kuntoutus. Tehtävään koulutettu oma henkilö.
  • Maaseutumainen ympäristö, jota hyödynnetään runsaasti vapaa-ajantoiminnassa.
  • Asukkailla mahdollisuus osallistua päivä- ja työtoimintaan.
  • Kykyjensä mukaan asukkailla mahdollisuus osallistua kodin eri töihin.
  • Välimatkoja: Rautalammin keskusta, lähikauppa, kirjasto, terveyskeskus n. 1,5 km.
› Katso suurempi kartta

Yhteystiedot

Kuutinharjun palveluasunnot
Rautalammintie 31
77700 Rautalampi

Puh. 017 530 090

Yhteyshenkilöt

Emilia Heinoja
Vs. palvelukodin johtaja
Puh. 044 389 9633
emilia.heinoja@vaalijala.fi

Jaana Puranen
Vastaava ohjaaja
Puh. 050 389 9346
jaana.puranen@vaalijala.fi