Koira-avusteinen toiminta

Koira-avusteisen toiminnan tilat sijaitsevat Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksen alueella osoitteessa Alatie 19. Koira-avusteiseen toimintaan voit osallistua yksilöajalla tai pienryhmässä. Toimintaa on mahdollisuus järjestää myös luonnossa tai muualla toimintaan sopivissa tiloissa. Jos sinun on vaikea ymmärtää yleiskieltä, ohjaaja käyttää selkokieltä. Ohjaaja voi käyttää tukiviittomia, kuvia tai muita apuvälineitä kommunikaation tukena. Koira-avusteisen toiminnan tiloihin pääset myös pyörätuolilla.

Toiminnassa koiran kanssa liikutaan luonnossa, pelataan pelejä ja rentoudutaan. Koira on hyvä kuuntelija, jonka kanssa voit tehdä yhdessä tehtäviä tai lukea. Koiran läsnäolo voi auttaa sinua suoriutumaan erilaisista etukäteen jännittävistä vuorovaikutustilanteista, joita toiminnassa voidaan harjoitella. Koiratoiminnasta voit saada erilaisia elämyksiä ja positiivisia aistikokemuksia.

Voit osallistua myös koiran hyvinvoinnin tukemiseen, kuten turkin harjaamiseen, kynsien hoitoon ja tassujen hierontaan sekä rasvaamiseen.

Toiminnassa tällä hetkellä toimii kaksi koiraa, jotka ovat koulutettu toimimaan sinun kanssa. Perry on iso koira, joka rodultaan sininen picardienspanieli. Mäyski on pieni koira, joka on rodultaan karkeakarvainen mäyräkoira.

Voit kysyä lisää koira-avusteisesta toiminnasta

puhelinnumerosta 050 3899 447