Kaisla

Aikuisten kuntoutus- ja tutkimusyksikkö

Kaisla tarjoaa kuntoutusta aikuisille, jotka tarvitsevat vaativaa psykososiaalista tukea. Yksikön tavoitteena on kuntoutettavan omia voimavaroja kehittämällä ja tukemalla muuttaa hänen käyttäytymistään myönteisemmäksi. Kuntoutuksessa käytetään apuna käyttäytymisterapeuttisia menetelmiä. Kaislan pienyksikköjä ovat 3-paikkaiset Aava, Aalto ja Tyrsky sekä erillinen 3-paikkainen Rivari.

Toimintaperiaatteet

  • Kaisla tarjoaa määräaikaista, tavoitteellista, psykiatrista ja psykososiaalista kuntoutusta erityistä tukea tarvitseville ja kehitysvammaisille henkilöille.
  • Asiakkaan omien, päivittäisten taitojen kehittäminen ja sitä kautta itseluottamuksen lisääntyminen ja itsenäistymisen saavuttaminen kohti avopalveluja.
  • Kuntoutuksen pohjana on psykiatrisen hoitotyön keinoin tapahtuva arjen jäsentäminen, keskinäisen luottamuksen vahvistaminen sekä sosiaalisten taitojen lisääminen.
  • Käyttäytymisterapeuttisten menetelmien avulla analysoidaan haasteellisia vuorovaikutuksen häiriöitä ja muovataan kommunikaatiota ja vuorovaikutusta myönteisempään suuntaan.
  • Kuntoutuja suunnitelee yksilöllinen päivätoimintaohjelmansa henkilöstön tukemana (vrt. Pieksämäen tekemisen kartta).

Kaislan kautta voi myös vuokrata vierashuoneen (vierailut, koulutukset ym.). Lisätietoja vierashuoneesta ja sen vuokraamisesta löydät tästä (pdf).

› Katso suurempi kartta

Yhteystiedot

Kaisla
Nenonpellontie 40 (postios.)
Keskustie 9 (käyntios.)
76940 Nenonpelto

Aalto puh. 050 389 9484
Aava puh. 050 389 9310
Tyrsky puh. 044 389 9649
Rivari puh. 050 389 9388

Yhteyshenkilöt

Katja Laukkanen
Kuntoutuskoordinaattori
Puh. 044 389 9834
katja.laukkanen@vaalijala.fi

Helena Tullinen
Kuntoutusyksikön johtaja
Puh. 044 389 9885
helena.tullinen@vaalijala.fi