Eläintoiminta

Eläintoiminta tarjoaa eläinavusteista ja luontoon liittyvää toimintaa, jolla edistetään asiakkaiden hyvinvointia ja elämänlaatua. Tarjolla on erilaisia tehtäviä luontoympäristössä ja ne sopivat kaikille.

Eläintoiminnan tilat sijaitsevat Vaalijalan osaamis- ja tukikeskuksen alueella Pieksänjärven rannalla kauniissa maisemissa. Eläintoiminnassa voit työskennellä yksin tai pienryhmässä.  Jos sinun on vaikea ymmärtää yleiskieltä, ohjaajat käyttävät selkokieltä. Ohjaajat voivat käyttää tukiviittomia, kuvia tai apuvälineitä kommunikaation tukena. Eläintoiminnan tiloihin pääset myös pyörätuolilla.

Eläintoiminnassa huolehditaan eläinten päivittäisestä hyvinvoinnista. Toiminnassa pääset osallistumaan alpakoiden, lampaiden, minipossujen, kanojen ja kanien hoitoon, ruokintaan ja siivoustehtäviin. Sinulla on myös mahdollisuus tulla nauttimaan eläinten seurasta rauhallisessa ympäristössä. Toimintaa suunniteltaessa otamme huomioon vahvuutesi ja kiinnostuksen kohteet.

Kesällä voit osallistua puutarhan ja piha-alueiden hoitoon. Eläintoiminnan kautta pääset osallistumaan myös luontotoimintaan ja sosiaalipedagogiseen hevostoimintaan. Kaikkia näitä toimintoja yhdistää elämyksellisyys, kokemuksellisuus ja yhteisöllisyys. Tavoitteena on parantaa elämänlaatuasi ja hyvinvointiasi.

Ohjaajat kannustavat sinua kokeilemaan uusia asioita turvallisesti. Voit löytää juuri sinulle sopivan tavan toteuttaa taitojasi. Sinä voit olla mukana suunnittelemassa tehtäviäsi ja tavoitteitasi. Voit kehittää ja arvioida niitä ohjaajien kanssa.

Valokuvia eläintoiminnasta

Kysy lisää eläintoiminnoista:

Puh. 044 389 9752
elaintoiminta@vaalijala.fi