Vaalijalan blogi

Kävin Jyväskylässä kuuntelemassa Paulaa ja Tomppaa. Paula Koivuniemi lauloi hyvin ja sen tiesin etukäteen. Tom Jonesin nykykuntoa jännitin. Se oli turhaa, mestari oli kunnossa. Paula on nyt 67 vuotta ja Tomppa 75 vuotta. Ajattelin väistämättä, mikä tulee olemaan oma toimintakykyni heidän iässään. Veikkaan, että meistä, noin 5000 kuuntelijasta, joita yhdisti ikä 50 plus, useampi pohti samaa asiaa. Joukossa oli toki niitäkin, joilla ikänsä puolesta vastaus olisi ollut valmiina.

Toinen yhtä tärkeä kysymys on, mikä on Paulan ja Tompan työkunnon salaisuus? Heidän fyysinen kuntonsa näytti hyvältä. Se on yksi osa vastausta. He tekevät asioita, jotka ovat heille merkityksellisiä, näin varmasti. Kummankin ympärillä oli iso joukko eri-ikäisiä loistavia muusikoita antamassa oman panoksensa esitykseen. Ja vielä yksi asia, he ovat uudistaneet musiikkiaan tämän päivän vaatimuksiin. Salaisuus on kaikkien nähtävissä ja kuultavissa.

Nykyisessä ja tulevassa työelämässä meiltä odotetaan, että työkyky ja motivaatio tehdä töitä säilyvät kauemmin kuin aikaisemmin. Tarvitsemme keinoja, jotka auttavat saavuttamaan tämän tavoitteen. Paulan ja Tompan resursseja meillä ei ole, mutta jotain voimme heiltä oppia. Joten nyt TOP 5 vinkit:

  1. Ylläpidä fyysistä kuntoasi

  2. Innostu työstäsi aina uudestaan

  3. Jaa osaamistasi ja opi nuoremmilta

  4. Uudista ajattelutapaasi aika-ajoin

  5. Mene kuuntelemaan ja katsomaan mestareita

Vinkkini voivat olla virheellisiä. Siksi kehotan sinua kokoamaan itsellesi oman TOP 5.

Jaa artikkeli

Lisää luettavaa