Aistitupa

Aistitupa on toiminnallisen kuntoutuksen yksikkö, joka tarjoaa päivätoimintaa sekä aisti- ja rentoutustoimintaan.

Aistituvan multisensorinen ympäristö tarjoaa esteettömän ja esteettisesti viihtyisän toimintatilan. Multisensorisella toiminnalla pyritään antamaan positiivisia elämyksiä ja kokemuksia. Tavoitteena on vahvistaa asiakkaan oman elämän osallisuutta ja hyvinvointia henkilökohtaisten kuntoutustavoitteiden mukaisesti.

Toimintaa tehdään yksilö- ja pienryhmäohjauksessa. Ohjauksessa työtehtävät vaihtelevat erilaisista sosiaalisista pienryhmistä monenlaisiin pöytätason tehtäviin. Toiminnan sisällössämme keskeisenä asiana on läsnä oleva voimauttava vuorovaikutus ja käytössä ovat erilaiset kommunikaatiokeinot ja -harjoitukset. Tarjoamme aisti- ja rentoutustoimintaa aistimonivammaisille, psykiatrisille, autismin kirjon asiakkaille; jokaiselle yksilöllisesti suunnitellen.

Toteutamme yhteistyökumppaneiden kanssa mm.
• musiikkituokioita
• taidepajatoimintaa
• sosiaalipedagogista hevostoimintaa sekä
• hengellistä työtä.
Päivätoiminnassa on harjoitusohjelmia, joita suunnitellaan puhe- ja toimintaterapeuttien kanssa asiakkaan kuntouttamiseksi.

Rocking-keinutuoliterapia ja Akvasense-patja ovat varattavissa Vaalijalan kuntoutusyksiköiden asiakkaille myös iltaisin ja viikonloppuisin. Aistitupa toimii multisensorisena oppimisympäristönä. Tutustumiskäynneillä voi perehtyä multisensoriseen toimintaan. Olemme Suomen multisensoverkoston yhteistyöjäsen.

> Aistituvan esite.

Kuvagalleria

Katso suurempi kartta

Yhteyshenkilöt

Mia Kukkonen
Mia Kukkonen
Ohjaaja
Puh. 050 389 9264
mia.kukkonen@vaalijala.fi

Taru Mähönen
Taru Mähönen
Ohjaaja
Puh. 050 389 9289
taru.mahonen@vaalijala.fi

Katja Tarvainen
Katja Tarvainen
Ohjaaja
Puh. 044 389 9714
katja.tarvainen@vaalijala.fi